Την πρωτεύουσα της χώρας επισκέφτηκαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί το τριήμερο 9/12/2022 – 11/12/2022 της Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου. Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν εκπαιδευτικά και αρχαιολογικά σημεία της Αθήνας καθώς και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Την Παρασκευή το πρωί αναχώρησε η ομάδα του σχολείου για την Αθήνα και κατέλυσε στο ξενοδοχείο The Stanley στην πλατεία Καραΐσκάκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησαν στον Θόλο του ιδρύματος τρισδιάστατη απεικόνιση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών. Ακολούθησε μία περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο όπου η ομάδα των επισκεπτών είδε το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Ξενοδοχείο Hilton και το άγαλμα του Δρομέα, την ΓΑΔΑ και τον Άρειο Πάγο, το Πεδίον του Άρεως και το Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια ακολούθησε βόλτα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο Σύνταγμα και η οδός Ερμού.

Το Σάββατο ξεκίνησε με την ξενάγηση στον Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο της και λίγο αργότερα ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο των Αθηνών (Παλιά Βουλή). Το απόγευμα σειρά είχε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι φωτισμένοι κήποι του αλλά και βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας.

Το πρωί της Κυριακής η επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και η μεγάλη παρέλαση των Ευζώνων στο Σύνταγμα. Η εκπαιδευτική εκδρομή τελείωσε με την επίσκεψη μας στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα με την ξενάγηση μας σε ιστορικά σημεία της.

Από TASOS BOUTZAS